En laddbar rörelse

Vi har sedan 2013 lanserat 8 laddbara bilmodeller i Sverige och är idag marknadsledare på området. Men vi nöjer oss inte där. Vi vill skapa en laddbar rörelse där så många som möjligt ska kunna ställa om till att köra på el. Målet är 100% laddbart år 2024.

Senaste tekniken

Vår plattform för andra generationens elbilar ligger till grund för 7 dedikerade elbilar fram till 2026. Plattformen, E-GMP, möjliggör den senaste tekniken, med ultrasnabb laddning och lång verklig räckvidd.

Rörelsen framåt

Idag är vår andel laddbar försäljning 83% och vi har lägst genomsnittligt CO2-utsläpp på 33 gram/km av de 11 största bilmärkena i Sverige. Men det räcker inte för oss. Vi hoppas att ännu fler vill vara med i rörelsen framåt mot 100% laddbart och därmed ännu lägre CO2-utsläpp.

Läs Kias pressrelease

Ladda klimatpositivt med Boo Energi

Ladda klimatpositivt hemma med Boo Energi och få 100 kr/mån i rabatt på elfakturan i 3 år, värde 3 600 kr, beräknat på upp till 1 400 mil/år. All el som Boo Energi säljer är 100 % förnyelsebar. Därutöver, för varje såld kWh, så klimatkompenserar och investerar Boo Energi ytterligare 10% i hållbarhetsprojekt som ökar andelen förnybar energi globalt. Kompensationen täcker den sålda elens livscykel och lite till. Det är klimatpositiv el.

Läs mer om Kia och Boo Energi

Kia Charge

Kia Charge är en enkel och lättanvänd laddningstjänst när du inte kan ladda hemma. Allt du behöver är appen eller ett kort för att kunna använda 300 000 laddstationer i 29 länder i Europa. I appen kan du enkelt planera resans laddstopp och Kia Charge är nyckeln till det bästa laddningspriset i snabbladdningsnätverket Ionity.

Läs mer om Kia Charge

Den elektrifierade utvecklingen

Utvecklingen av elektrifierade bilar går snabbt. Elektrifierade bilar är idag lika användbara som konventionella bilar och på flera sätt bättre. I en elektrifierad bil kan du njuta av en tyst körupplevelse med lägre eller inga CO2-utsläpp. Idag är utmaningen att bygga ut laddinfrastrukturen i samma takt som marknaden kräver, en fråga som Kia driver både på egen hand och mot regering och riksdag.

Våra laddbara bilar

Kia EV6 med ultrasnabb laddning

Utsedd till Årets Bil 2022 - Från 584 900 kr

e-Soul

Batteriet på 64 kWh, ger en räckvidd på upp till 452 km på en laddning!

e-Niro

Elbil med batteri på 64 kWh vilket ger en räckvidd på upp till 455 km på en laddning!

XCeed Plug-In Hybrid

Kia XCeed Plug-in-hybrid är en stilsäker crossover med urban känsla.

Ceed SW Plug-In Hybrid

En laddbar familjekombi med ett stort lastutrymme

Niro Plug-In Hybrid

Crossover och bonusbil med upp till 49 kilometer på en laddning

Nya Kia Sorento Plug-In Hybrid

Laddbar sjusitsig familjebil med fyrhjulsdrift och låga 38g CO2.