Hitta din elektrifierade Kia – gör ett elektriskt val idag

Sportig crossover? Generös familjekombi? Oavsett vad du är intresserad av kan du göra ett elektriskt val idag. Kia har länge levererat elektrifierade bilar och idag är över 65% av vår försäljning elektrifierad. Upptäck vårt breda sortiment av elektrifierat – välj mellan hybrid, plug-in hybrid eller ren elbil.

Hybrid

Hybridbilen drivs av både en förbränningsmotor och en elmotor, likt laddhybriden. Skillnaden är att hybriden har ett mindre elbatteri som inte kan laddas med en extern elkälla. C02-utsläppen blir lägre än för en bil med bara förbränningsmotor, men inte lika låga som för en laddhybrid- eller elbil med större batteri.

Plug-in hybrid

En plug-in hybrid, eller laddhybrid, drivs av både en elmotor och en förbränningsmotor. Bilen laddas på samma sätt som en elbil, men tack vare förbränningsmotorn behöver man inte bekymra sig om bilens totala räckvidd. Plug-in hybriden gör det möjligt att göra många av de korta vardagskörningarna på el, medan bilen använder förbränningsmotor när du vill kunna resa längre.

Elbil

Elbilen är för dig som vill bidra maximalt till minskade koldioxidutsläpp, då den inte släpper ut någon koldioxid alls under körning. Kias elbilar tar dig upp till 455 km på en enda laddning. Tack vare det vätskekylda batteriet kan du dessutom göra upprepade snabbladdningar.

Upptäck fördelarna med en elektrifierad Kia

Både du och miljön har mycket att vinna på att din nästa Kia är elektrifierad – lägre pendlingskostnader i kombination med en tyst körupplevelse på el och minskade utsläpp vid körning. Körglädjen då? Den är såklart också en av fördelarna.

Lägre kostnader

Förutom att utsläppen blir lägre när du väljer en elektrifierad Kia, sjunker även totalkostnaden. Dels eftersom bränslekostnaderna minskar när du kör på el, dels för att skatten på en elektrifierad bil är lägre än på en fossilbil. Som tjänstebilsförare uppskattar du även det rabatterade förmånsvärdet och de lägre sociala avgifterna.

Minskade CO2-utsläpp vid körning

Kias elektrifierade bilar är ett bra alternativ för dig som vill bidra till minskat koldioxidutsläpp. Plug-in hybrider släpper inte ut någon koldioxid när du kör på el och elbilar släpper inte ut någon koldioxid alls under körning. Kom förresten ihåg att tanka med förnybar el. Hybrid är bra för dig som inte kan ha en laddbar bil, men som vill försöka minska koldioxidutsläppen något.