Upptäck den laddbara friheten

Den laddbara friheten handlar om att se möjligheter, med viljan att utforska dem. En ambition att vara i ständig rörelse. För oss innebär det nutida körning med innovation och teknik i framkant, till exempel möjligheten att använda bilen som en mobil powerbank och ladda och driva annan elektrisk utrustning, och på så sätt låta resorna gå längre. Vi inspireras av vattnets starka drivkraft som, precis som vi, alltid rör sig framåt. Allting till tonerna av nyskriven musik från ett av Sveriges mest innovativa band.

Upptäck en elektrifierad bil från Kia, och den laddbara friheten.

100% laddbart 2024

Vi på Kia vill skapa en laddbar rörelse där så många som möjligt ska kunna ställa om till att köra på el och sedan 2013 har vi lanserat 8 laddbara bilmodeller. Vår plattform för andra generationens elbilar ligger till grund för 7 dedikerade elbilar fram till 2026. En viktig del i den laddbara friheten, och vägen mot 100 % laddbart 2024.

Teknik i framkant

Innovativ teknik möjliggör inspirerande resor som är både säkrare och roligare. Redan i grundutförandet är Kias olika laddbara modeller utrustade med en mängd tekniska funktioner.

Mobil Powerbank  Driv eller ladda andra elektriska apparater som exempelvis din el-cykel eller din efoil när du är ute på äventyr.

Mobil Powerbank

När du kör en Kia som har Vehicle-2-Device-funktionen (V2D) får du mer än bara en bil, du får också en powerbank på hjul. V2D gör det möjligt att driva och ladda andra elektriska apparater som exempelvis din el-cykel eller din efoil när du är ute på äventyr. Funktionen gör det till och med möjligt att ladda en annan elbil om det skulle behövas

Plattformen E-GMP

Vår dedikerade elbilsplattform, E-GMP, ligger till grund för andra generationens elbilar och de 7 dedikerade elbilar som Kia har och kommer att lansera fram till 2026. EV6 är först ut på den helt nyutvecklade skateboardplattformen E-GMP, en plattform speciellt utvecklad för elbilar. Plattformen möjliggör den senaste tekniken, med ultrasnabb laddning och lång verklig räckvidd.

Connectivity

Gör dig redo för en förbättrad körupplevelse anpassad för den uppkopplade vardagen. Apple CarPlay, Android Auto och Kia Connect är standard i alla våra nya laddbara bilar. Med information i realtid som assisterar dig i varje situation, och fjärrstyrning med din smartphone håller du dig ständigt uppkopplad till din Kia genom Kia Connect.

Smarta funktioner

Innovativ teknik är som mest betydelsefull när den gör körningen säkrare och roligare. Beroende på vilken laddbar Kia du väljer tar du del av innovativa funktioner som aktiv Blind Spot-monitor, fjärrstyrd parkering, Highway Driving Assist 2.0 och intelligenta Matrix LED-strålkastare, för att bara nämna några.

Tillbehör och tjänster

Med en Kia får du så mycket mer än bara en bil. Smarta, uppkopplade tjänster, de senaste säkerhets- och infotainmentsystemen och 7 års nybilsgaranti från fabrik är bara några av de fördelar som kommer på köpet när du väljer en Kia. För att göra ditt liv med Kia ännu enklare erbjuder vi dessutom flexibla finansieringslösningar, smidiga serviceavtal och tillbehör för både vardag och äventyr.

Högkvalitativ Dragkrok

Kombinera komfort med effektiva transporter genom att utrusta din Kia men högkvalitativ dragkrok. Beroende på modell kan du välja mellan fast, avtagbar eller elektrisk fällbar, som fälls in eller ut med ett enkelt knapptryck.

Cykelhållare

Upptäck smidigheten med en cykelhållare som enkelt monteras på bilens dragkrok för en smidig transport.

Lasthållare

Lasthållare för alla tillfällen som hjälper dig att transportera allt du kan tänkas behöva för ditt nästa äventyr, komplettera med takbox, cykelhållare skidhållare eller en hållare för din SU

Ladda klimatpositivt hemma

Tillsammans med Boo Energi erbjuder vi dig en klimatsmartare laddning med rabatterad laddning hemma när du tecknar ett elavtal med Boo Energi i samband med att du köper eller leasar en helt ny Kia. All el är 100 % förnybar och därutöver, för varje såld kWh, klimatkompenserar och investerar Boo Energi ytterligare 10 % hållbarhetsprojekt där man ersätter fossila bränslen med förnybar energi. Den 10 %-iga klimatkompensationen täcker mer än den sålda elens livscykelutsläpp av koldioxid. Det är klimatpositiv el.

Läs mer

Smart laddning längs vägarna

Med Kia Charge-appen får du tillgång till hundratusentals laddspunkter längs vägarna runtom i hela Europa. Inte nog med att Kia Charge gör det smidigt och enkelt att hitta närmsta laddstation, genom koldioxidkompensering blir laddningen koldioxidneutral.

Läs mer

Kommande elbilar

På Kia arbetar vi ständigt med att utveckla och förstärka vårt modellprogram. Vi vill att många, och inte bara några få, ska ha möjligheten att köra laddbara bilar. Under 2022 lanserar vi helt nya Kia Niro EV och nya Kia EV6 GT. Med innovativ teknik och spännande design erbjuder vi morgondagens elbilar, redan idag.